Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Nu in:

Was in:

En nog

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Ton via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 04-05-2015 gegevens en ... (2)
  • 28-04-2015 Dinsdag 28 april ... (5)
  • 27-04-2015 Maandag 27 april ... (1)
  • 25-04-2015 Zaterdag de 25ste (6)
  • 24-04-2015 Vrijdag 24april ... (5)

Statistieken

Dit dagboek is 34798 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Dinsdag 21 april 2015

Toon op kaart

21 april 2015 | Door: CORT

Aantal keer bekeken 311   Aantal reacties 2   Omsk, Rusland
a A

Dinsdag 21 april 2015

Na een goede nacht, vroeg van start gegaan. Helaas heeft het de hele nacht wat geregend, dus de tent maar op laten staan. Hopelijk droogt deze onderweg wel tijdens het rijden. In de ochtend ook nog regen, mist en tot het tijd werd om te tanken werd het mooi weer. Nu dus een tankstop proberen te maken. Eerste tank voorbij gereden daar dit er uit zag als een verzameling jerrycans, tweede tank had geen stroom, dus de aggregaat was nodig om de vrachtwagen leeg te pompen, hier een eigen jerrycan gebruikt, want de meter stond al erg laag, derde pomp, deze had geen tijd, moet de meterstanden opnemen, dus over 10minuten gaat deze weer open, hier gaan wij niet op wachten. Eindelijk bij de vierde pomp raak. Hier alles tot de nok toe weer aangevuld om daarna voor een spoorweg overgang weer 10 minuten te moeten wachten, daar hier precies over gerangeerd moest worden. Met 2 man het verkeer regelen zodat we niet op het spoor stil zouden blijven staan met alle gevolgen van dien. Wat er verder te zien is onderweg zijn buiten hun oevers getreden waterstromen. Dit doordat al het smeltwater niet weg kan zakken in het land, dus zich een weg baant naar lager gelegen gedeelten. Maar gelukkig is de weg nog begaanbaar, daar deze over het algemeen op een soort dijk ligt, zij het met slechte stukken die uit het niets opdoemen. (Overstekende gaten zullen we maar zeggen).
Het is vandaag nog prachtig weer geworden wel 23 graden en dat doet de sneeuw snel smelten, want in zuid Siberië is het zomers ook gewoon 35 graden warm. En ook tussen dag en nacht kunnen hier grote verschillen zitten van soms meer als 30 graden op een dag. We hebben weer tussen de middag lekker warm gegeten om daarna onze tocht te vervolgen.
We zijn vandaag in de grote stad Omsk gekomen en hopen hier de nacht door te brengen om b.l.e.w. morgen weer verder te gaan.

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (2)

21 april 2015 20:30 | Door: Evert & Ria ten Brinke

Ha kilometervreters,
Tjonge jonge mannen wat een kilometers.
Ik denk als jullie D.V. thuis komen geen auto meer aan raken als t niet nodig is.
Maar zo te lezen zorgen jullie naast al het belangrijke ook nog wel goed voor de inwendige mens gelukkig.
Rust verder lekker ruit vandaag!!
Hartelijke groet we reizen in gedachten met jullie mee!

23 april 2015 00:04 | Door: leo en els

even een woordje van ons een hele onderneming .mooi om al de foto,s te zien voor ons een totaal ander wereld deel.wy wensen jullie een goede terug reis groetjes leo en els