De grens gepasseerd
Door: C.(Cees) R.(René) O.(Otto) T.(Ton)
Blijf op de hoogte en volg Ton
10 April 2015 | Rusland, Sint-Petersburg
Een bijzondere voorspoedige dag is deze donderdag wel te noemen. We zijn omstreeks 06:00 plaatselijke tijd aangekomen in Turku. Altijd weer een bijzondere aankomst als je met zo'n groot schip tussen de eilandjes door vaart en naar het land kijkt waar de zon net boven de horizon uit probeert te komen. Iets waar we altijd enorm van kunnen genieten.
We hebben gelijk de nodige brandstof getankt om net over de grens met Rusland te kunnen komen want de diesel is in Finland ca. €0,80 duurder dan in Rusland dus proberen we zuinig aan te doen.
In Finland hebben we ongeveer 280km gereden voor we aan de grens waren, net voor de grens hebben we nog even een korte rust genomen en de auto's goed geïnspecteerd. En nadat we samen de Heere gevraag te hebben met ons te gaan zijn we naar de grens gereden voor passage.
Het was redelijk druk aan de grens, en na diverse formulieren ingevuld en weer verbeterd te hebben mochten we na 3 uur en 6 minuten de grens over. En dit is zeker niet slecht te noemen, want we hebben het wel anders mee gemaakt. Vooral de inspectie verliep bijzonder soepel, waar we zeer dankbaar voor zijn.
Na de grenspassage hebben we eerst getankt en na een dankgebed zijn we doorgereden naar St-Petersburg. Een bijzondere ervaring dat deze weg in zijn geheel is vernieuwd en we hier dus goed en vlot hebben kunnen rijden. We hebben dit stuk geen gaten hoeven mis te rijden wat zeer ontspannend was.
En als je dan in deze bijzondere stad bent dan wil je natuurlijk ook even wat cultuur snuiven, wat we dan ook met veel plezier hebben gedaan. Tevens hebben we even een data-kaartje gekocht voor de I-pad om verbinding te houden met het thuisfront. Na een mislukte poging (waar we elkander niet konden verstaan) lukte het we en we hebben 8GB data voor de prijs van €6,--, jullie begrijpen dat we dit wel 2 keer hebben nagevraagd en het staat zelfs op de afrekening dus waren wij zeer aangenaam verrast. We hadden eerst onderzocht of we dit ook in Nederland zouden kunnen regelen en dan koste 500MB al €25,--.
Nadat we een stevige stadswandeling hadden gemaakt van 3 uur en diverse gebouwen bekeken en gefotografeerd zijn we de stad weer verlaten.
De eerste KM liepen weer zeer voorspoedig waarna we in een file terecht zijn gekomen wegens wegwerkzaamheden over een lengte van ca. 60KM. Dit heeft best wel voor wat vertraging gezorgd maar toen we die dan ook voorbij waren was de weg ook weer goed.
We hebben uiteindelijk nog zo'n 120KM gereden en zwijntjes aangekomen op een voor ons bekende bewaakte parkeerplaats waar we zijn gaan slapen.
Het was voor ons dus een aangename dag met diverse plezierige verrassingen. Morgen hopen we onze reis weer te vervolgen waarvan we jullie weer hopen te berichten.
Een vriendelijke en hartelijke groet vanuit de omgeving van Sint-Petersburg
Cees, René, Otto en Ton
10 April 2015 - 09:01
Gideon Van Den Berg:
Goedemorgen vrienden,
Goddank dat alles zo spoedig verloopt. Ik hoop en bid op een voorspoedig verloop van de reis. Maar ook dat Zijn Woord krachtig zal werken waar het komt.
Cees, je bent voor mij een nieuwe. Missschien ontmoeten we elkaar later nog wel.
Fijn René, dat je ook onderweg bent. Denk vaak aan jullie.
Ton, ik ben blij dat je weer van de partij bent. Ik weet dat je niet alleen optrekt.
Otto, gouwe ouwe. Fijn jou weer erbij te zien. Goede reis.
Van harte hoop ik jullie te ontmoeten als jullie terug zijn.
Samen op weg naar de overkant,
Gideon -
10 April 2015 - 11:03
Santien:
Hallo CROT,
Fijn weer iets te horen. En dat jullie nog tijd hadden om St. Petersburg te bekijken.
Gisteren dacht ik problemen te krijgen met de laptop, maar ik vermoed dat de verbinding niet helemaal in orde was. Mijn telefoon gaf tenminste ook 2x een foutmelding met de sms versturen. Bij de achterdeur met de telefoon hoog boven het hoofd, lukte het wel.
Sommige mensen vragen aan mij of jullie goed aangekomen zijn. Die hebben weinig begrip van de afstand in Rusland, weten waarschijnlijk niet waar Irkutsk ligt.
Hier weer een zomerse dag. Zou nog warmer worden dan gisteren (20gr).
Goede reis verder!
Groet, Santien
10 April 2015 - 11:58
Evert Jan & Ria Ten Brinke:
Ha beste mensen,
Fijn dat de reis zo voorspoedig mag gaan, jullie ook genieten vd mooie dingen natuur en cultuur onderweg! Het is een hele onderneming en belevenis maar voor een prachtig doel.
De wegen waren dus verrassend opgeknapt her en der, dat is wel erf fijn, want Evert kwam in Roemenie ook wel veel gaten op de weg tegen en putdeksels die er zomaar midden op de weg afgehaald zijn en niet meer terug gedaan?
We wensen jullie Gods nabijheid en zegen op jullie op jullie "werk "!!!
Hartelijke groeten allemaal. ( al kennen we alleen Renè nog maar.
Evert Jan & Ria uit Gouda -
10 April 2015 - 12:55
Gerrit En Rini Van Hooff:
Hallo allemaal,
Met uitzondering van Ton van Maanen zijn jullie voor geen bekenden die wij regelmatig zien, maar
Ton mochten wij al vele malen ontmoeten op vrijdagmorgen tijdens de koffie in de consistorie
van de NHKerk in het centrum. Aldaar hoorden wij dan ook van Ton van jullie voorgenomen reis.
Met diep respect wat jullie voor onze medemensen mogen betekenen en al het werk en de enorme
lange reis (retour ongeveer 15000 km) het is me nog al niet iets. Wij wensen jullie een voorspoedige
reis en dat Gods zegen op juliie werk moge rusten. Heel veel sterkte en geniet ook van de mooie
dingen die jullie onderweg mogen zien en beleven. Wij hopen dat alles voorspoedig mag verlopen
en dat wij jullie weer in goede gezondheid terug moge zien van deze toch wel bijzondere reis.
Ook van ons de hartelijke groeten voor allemaal ook al kennen wij allen Ton van Maanen.
Groetjes van Gerrit en Rini van Hooff.
PS. Jullie reisverslag mochten wij ontvangen via Ad van Wijlen.
Ons E-mail adres is bij jullie bekend graag indien mogelijk rechtstreeks verslag,Al bedankt.
11 April 2015 - 05:08
Ton Van Maanen (HVVC):
Beste Gerrit en Rini,
Als jullie de mail niet rechstreeks krijgen is er misschien iets fout gegaan met het invoeren van het mail-adres. Jullie kunnen je ook via deze site aanmelden zodat u de mail rechstreeks krijgt omdat ik die adressen niet heb meegenomen.
En dank voor alle reacties.
Groet CROT -
16 April 2015 - 21:03
Marcel En Riënne:
Hallo Ton, Otto en de anderen!
Geweldig om jullie reis zo een beetje mee te beleven. Files van 60 km en een stadswandeling van 3 km... Toe maar! We wensen jullie nog een goede reis verder en Gods zegen en nabijheid!
groet, Riënne en Marcel