Door Turkije en in Georgie
Door: Jos
Blijf op de hoogte en volg Ton
29 September 2023 | Georgië, Bozali
Vandaag een prachtige rit gemaakt door het binnenland van Turkije. Elke keer kwam er weer een nieuw plaatje voorbij.
Soms een stevige klim die maar langzaam omhoog ging. We zijn de 2000 meter hoogte ruim gepasseerd. Onderweg zien we veel honden. Soms rakelings langs de auto’s. Ook is er veel bedrijvigheid op het land. Boeren en boerinnen zijn druk, herders met schapen, geiten en koeien lopen op de berghellingen.
De grensovergang naar Georgie ging vlot. De passagiers moeten lopend de grens over, de eigenaren van de auto met de auto. Al met al een klein uurtje. Ook hier weer kilometers lang een rij van vrachtwagens voor de grens.
Vandaag een wat korter stukje, het is bed tijd. En twee uur later dan thuis. Morgen hopen we door te rijden naar de Armeense hoofdstad Jerevan en op onze bestemming aan te komen. We hebben contact gehad met de pastor aldaar, hij verwacht ons en zijn van harte welkom. We hopen daar morgen weer verslag van te doen. Het is even afwachten hoe het zal gaan met de internetverbinding.
Hartelijke groet,
René, Jan, Ton, Jos.
29 September 2023 - 23:24
Gert T.:
Geniet als het kan in Yerevan even rustig van de nationale trots en hét symbool van Armenië, de berg Ararat, die overigens helemaal op Turks grondgebied ligt. Vanuit de Armeense historie goed verklaarbaar. Als de berg niet in de wolken is, is het een dankbaar foto-object. Breng s.v.p. wat mooie foto's mee, daar zijn wij dan weer mee in de wolken. Groet, Gert