Weer op weg naar huis. - Reisverslag uit Medyka, Polen van Ton Maanen (HVVC) - WaarBenJij.nu Weer op weg naar huis. - Reisverslag uit Medyka, Polen van Ton Maanen (HVVC) - WaarBenJij.nu

Weer op weg naar huis.

Door: Jos

Blijf op de hoogte en volg Ton

30 Januari 2025 | Polen, Medyka

Na een rustige nacht zijn we weer vertrokken richting huis. De avond er voor in de stad Kryvy Rih waren de navigatiesystemen in onze bussen van slag. Het leek gevolg van het verstoren van de satellieten, zodat ook de navigatiesystemen van allerlei projectielen niet optimaal zullen werken.

Maar, na de nacht hebben we mooie en rustige rit gehad door Oekraïne naar de Poolse grens. Met een aardige toegift: door het missen van de rondweg kwamen we terecht in het mooie centrum van Vinnitsya, beetje ruzie gemaakt met de tram-machinist en rode stoplichten die we als groen interpreteerden.

Verder een rit zonder verrassingen. We besloten de grensovergang Medyka (Polen) te nemen. Het stukje weg van L’viv naar de grens herinnerde ons nog even aan de dag er voor. Een hoop gerammel door de slechte weg. Bij de grensovergang was de rij zeer overzichtelijk, gewoonweg kort. We waren dan ook snel het grensterrein op. De Oekraïense douane hielp ons vriendelijk en efficiënt.Aan de Poolse kan ging het ook vriendelijk en efficiënt, maar duurde het wel behoorlijk langer. Onze Europese buitengrens wordt met zorg (en tijd) bewaakt. Maar na een Flixbus nog van stroom te hebben voorzien hebben we nog een paar uur Polen door gereden. Goede wegen, comfortabel rijden. En na een nachtje op de parking (met keurige wc’s en zelfs douche!) vanmorgen weer verder richting huis!

René,

Kees:

Goede thuisreis gewenst!

• 30 Januari 2025 - 08:47

Govert-Jan:

Goede en gezegende reis. Weer vele indrukken rijker.

• 30 Januari 2025 - 09:05

Gerdjan:

Wat een nobele, mooie en dankbare reis hebben jullie (bijna) achter de rug. Erg leuk om dit te hebben kunnen volgen.

• 30 Januari 2025 - 10:21

Nico Van De Poel:

Mooi verslag weer. Indrukwekkend en mooi wat jullie gedaan hebben.

Goede terugreis en behouden aankomst.

• 30 Januari 2025 - 18:19

Debby De Lima:

Respect voor al jullie inspanningen. Goede reis naar huis.

• 31 Januari 2025 - 00:19

Corine Verhaar :